Корнієнко вибачився перед Аллахвердієвою та Домбровською

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вибачився перед колегою по фракції Іриною Аллахвердієвою та депутаткою Миколаївської міської ради Тетяною Домбровською через обговорення їх з Давидом Арахамією

Відео зі зверненням Корнієнко оприлюднив у Facebook.

"Хочу звернутися до пані Ірини Аллахвердієвої, моєї колежанки та людини, яку я дуже поважаю, з проханням прийняти мої вибачення за ту першу невелику, коротку частину розмови, де я з Давидом Арахамія обговорював свої враженні власне від її вроди, краси, але в абсолютно в неприйнятній формі. Шановна Ірино, я не мав нічого поганого на думці, це були мої щирі враження від того, як ви виглядаєте, яким чином ви до цього прийшли. Ще раз приношу Вам вибачення. Запрошую до конструктивної співпраці й в рамках ВР, і в рамках нашого Миколаївського осередку, активним учасником якого ви є",  - сказав Корнієнко.

Він наголосив, що більша частини розмови, яка породила масові цитування та меми - це були думки не про Ірину Аллахвердієву. І він готовий свідчити про це під присягою, проходити будь-які процедури, тестування та поліграфи.

"У цьому моя совість чиста. Я обговорював іншу людину. І та ситуація, яка далі склалася навколо Ірини в медіа, є абсолютно недоречною. Я обговорював місцевого політика і можливого кандидата в мери від партії "Слуга народу" пані Тетяну Домбровську. Я з нею познайомився напередодні буквально. І дійсно вона мене дуже вразила своєю енергією і своїм запалом. І я розумію, що вона могла б бути гідним кандидатом від партії "Слуга народу". Знов таки форму для свого висловлювання і вираження свого захоплення я обрав не дуже доречну, місцями неоднозначну, а місцями просто образливу, таку, яка може сприйматися, як сексизм та інші форми дискримінації. За це я також приношу вибачення пані Тетяні",  - зазначив Корнієнко.

Він зауважив, що продовжує запрошувати Домбровську до участі на своєрідних, імпровізованих праймеріз, які відбуваються по всіх містах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb