Штраф і блокування нових користувачів: влада Китаю покарала материнську компанію TikTok за "відхід від цінностей соціалізму"

Китайська влада перевірила ряд відеоплатформ, в результаті чого на деякі сервіси були накладені штрафи

Адміністрація кіберпростору Китаю оштрафувала відеосервіс Xigua від ByteDance (материнська компанія TikTok), пише Bloomberg з посиланням на заяву відомства.

Всього державне відомство Китаю здійснило перевірку щодо 31 сервісу, з яких 10 були оштрафовані. Крім ByteDance санках з боку китайського регулятора піддалися сервіси, в які інвестував китайський холдинг Tencent. Зокрема, мова йде про Bilibili, Huya і DouYu.

Як говориться в повідомленні регулятора , санкції на сервіси були накладені через поширення "вульгарного контенту". Також повідомляється, що оштрафовані сервіси "відходять від соціалістичних цінностей", "псують атмосферу в суспільстві" і ставлять під загрозу "здорове зростання молоді".

Крім штрафу, відомство заборонило сервісу реєструвати нових користувачів і випускати оновлення для додатка. Як уточнює Bloomberg, сервіси Huya і DouYu повідомили про "припинення оновлень" 23 червня. Представники ByteDance і ряду інших компаній не відповіли на запит агентства про коментарі.

Нагадаємо, що за даними Reuters, квартальний прибуток компанії-власника TikTok зріс на 130%. За останніКми оцінками, вартість ByteDance становить $ 95-140 млрд.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb