Покарання ув'язненням: Верховний Суд визнав крадіжку телекомунікаційних кабелів крадіжкою з проникненням

Верховний Суд України визнав крадіжку кабеля з телекомунікаційного колодязя крадіжкою з проникненням у інше приміщення чи сховище, що дозволить карати такі злочини більш суворо

Про це повідомляє Бізнес Цензор.

Верховний Суд України ухвалив, що крадіжку кабеля з телекомунікаційного колодязя слід кваліфікувати за ч. 3 ст. 185 "Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому".

Такий висновок зробила Друга судова палата Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, розглянувши і залишивши без задоволення касаційну скаргу захисника засудженого на вирок місцевого та ухвалу апеляційного судів.

Директор з корпоративних комунікацій компанії "Укртелеком" Михайло Шуранов наголосив, що це рішення є дуже важливим для телеком-індустрії.

На його думку, кваліфікація проникнення у колодязь кабельної каналізації як крадіжки з проникненням у приміщення, дозволяє суттєво збільшити вірогідність істотного покарання за цей злочин.

За словами Шуранова, до цього майже 90% крадіжок кабеля кваліфікувалися за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу, що дозволяло злодіям уникати тримання під вартою до суду і реального терміну у в'язниці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb