З КНР до Києва прибув найбільший гумвантаж для протидії поширенню COVID-19, - Кабмін

24 червня до Києва прибув найбільший за обсягами гуманітарний вантаж з Китайської народної республіки для протидії поширенню COVID-19

Про це йдеться на сайті Кабінету міністрів.

"Вранці 24 червня до Києва з Пекіну прибув літак Збройних Сил України з гуманітарним вантажем, наданим китайськими партнерами і друзями. До Києва прибули понад 1 млн захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19, дезінфектанти і антисептики. Крім того, доставлено в Україну 10 апаратів штучної вентиляції легень", - йдеться у повідомленні.

До формування вантажу в Китаї долучилися 39 державних і приватних організацій, міністерств, відомств, регіональних урядів, вищих навчальних закладів, компанії, члени Китайської торгової Асоціації, китайська діаспора в Україні тощо.

За рекомендаціями донорів, Міністерство охорони здоров'я адресно розподілить вантаж серед органів місцевої влади, державних лікарень Києва та регіонів, низки обласних і міських держадміністрацій, університетів, організацій, зокрема Товариства Червоного Хреста, ТПП, Спілки журналістів тощо. 

У Кабміні зазначили, що КНР вже надавала гуманітарну допомогу Україні для протидії COVID-19.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.