Audi розірвала рекламний контракт з Ксенією Собчак, вбачаючи расизм у її висловлюваннях

Німецький автоконцерн Audi вирішив розірвати рекламний контракт з Ксенією Собчак після постів в її Instagram, які компанія вважає расистськими

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Відомі нам інциденти є неприйнятними", - заявив представник Audi Вернер Нойхольд.

За його словами, компанія "суворо відкидає будь-які форми расизму та дискримінації".

Собчак співпрацювала з Audi протягом восьми років і була рекламним обличчям німецького бренду в Росії.

Нагадаємо, що в червні Собчак виклала в Instagram відео з підписом "Міннеаполіс, я з тобою. Дивитися зі звуком".

Як пише DW, у ролику на тлі чорного екрану звучала пісня "Убили негра" гурту "Запрещенные барабанщики", однак на момент виходу новини публікація була недоступна.

2 червня Собчак писала, що категорично проти расизму, жорстокості поліції і будь-яких форм дискримінації, але додала, що це не виправдовує масових погромів, грабунків і крадіжок в США учасниками руху Black Lives Matter, які прокотилися країною після загибелі у США під час жорсткого затримання темношкірого правопорушника Джорджа Флойда.

"Я категорично проти расизму, жорстокості поліції і будь-яких форм дискримінації. Але хто-небудь, поясніть мені будь ласка, чому жорстоке вбивство чорношкірого за яке вже посадили в тюрму поліцейського, закінчується пограбуванням магазину Louis Vuitton в центрі Лос-Анджелеса і знищенням чужої приватної власності? І гаслом "eat the rich"? ("Іжте багатіїв", - ред.)", - написала вона.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb