Паводки на Західній Україні: "Укравтодор" назвав суму збитків

Загальна вартість збитків, нанесених дорожньому господарству внаслідок повенів у Західній Україні, становить 234,4 млн грн

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору" на сторінці у Facebook.

"Загальна вартість збитків, нанесених дорожньому господарству, становить 234,4 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що 25 червня проїзд дорогами державного значення Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької областей здійснюється без обмежень.

У той же час, за інформацією "Укравтодору", у Чернвівецькій області зруйновано та пошкоджено п'ять автомобілльних доріг загального користування державного значення та штучні споруди на них загальною орієнтовною вартістю збитків 40,68 млн грн. Для ліквідації наслідків стихії задіяно 53 одиниці техніки та 71 працівник та жителі с. Розтока.

У Івано-Франківській області зазнали пошкоджень та руйнувань п'ять автомобільних доріг загального користування державного значення та штучні споруди на них орієнтовною вартістю збитків 104 млн грн. Для ліквідації наслідків стихії задіяно 34 одиниці техніки та 87 працівників підрядних організацій.

У Закарпатській області зазнали пошкоджень та руйнування 4 автомобільні дороги загального користування державного значення та штучні споруди на них із загальною орієнтовною вартістю збитків 23,988 млн грн. Для ліквідації наслідків стихії задіяно 23 одиниці техніки та 37 працівників підрядних організацій.

У Львівській області внаслідок підтоплення дороги та рівнем води над проїзною частиною 25 см обмежено рух автотранспортуна Т-14-19 Миколаїв - Жидачів – Калуш (км 43+700). Для ліквідації наслідків стихії задіяно 5 одиниць техніки та 23 працівника підрядних організацій.

У Тернопільській області відбулося нанесення намулу на 65 км доріг державного значення та замулено 4 моста, 186 м. п. труб.

Зазначається, що службою автомобільних доріг у Тернопільській області видано окреме доручення щодо створення чергових бригад з ліквідації насідків стихії у випадку її виникнення. Підрядні організації забезпечені персоналом (15 бригад по 5 чоловік), технікою (автогрейдера – 10 шт., екскаватори – 12 шт. та ін.) для невідкладного реагування.