Паводки у західних областях: прокуратура відкрила провадження щодо вирубки лісів

Прокуратура розпочала кримінальне провадження через масове знищення рослинного світу, що ймовірно призвело до стихійного лиха на території Івано-Франківської та інших областей

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

"на території Прикарпаття випала понаднормова кількість опадів, внаслідок чого загинуло 3 особи, підтоплено більше 10 тис житлових будинків, зруйновано 150 км доріг та 90 мостів, пошкоджено 586 доріг та 169 мостів, знищено 4146 м берегоукріплення. Їх виникнення, ймовірно, стало можливим внаслідок масового знищення об’єктів рослинного світу, порубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів по охороні навколишнього природного середовища посадовими особами", - йдеться у повідомленні.

На даний час тривають першочергові слідчі дії.

Також прокуратура додала, що за 5 місяців 2020 року за фактами порушень у сфері охорони природних ресурсів розпочато 94 кримінальні провадження.

  • Нагадаємо, 22 червня в Івано-Франківській області через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки, усі засоби МВС спрямовані для боротьби зі стихією у регіоні.
  • У зв'язку з стихійним лихом у західних областях, спричиненого паводком, "Європейська Солідарність" вимагає негайного виділення Кабміном коштів з Резервного фонду на подолання катастрофи.
  • Влада Прикарпаття заявила, що проситиме в уряду на подолання наслідків червневої повені орієнтовно 400 млн грн.
  • Для допомоги з подолання наслідків повеней в Івано-Франківській області туди перекинули додатково 150 нацгвардійців.
  • На заході України через негоду підтоплено 285 населених пунктів, зруйновано 64 мости.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.