Слідком Росії оголосив у розшук журналіста ATR Муждабаєва

Головне управління Слідчого комітету РФ повідомило, що заочно пред'явило звинувачення в "тероризмі" та оголосило в міжнародний розшук ведучого та заступника генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва

Про це повідомила пресслужба органу.

Йому інкримінують – "публічні заклики до здійснення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму" через два пости в Facebook.

На думку Слідкому, вони містили "заклики до вчинення насильницьких дій і захоплення із застосуванням сили громадян Російської Федерації, які перебувають на території України, для їх подальшого обміну на засудженого в Росії за терористичні злочини Олега Сенцова".

"В даний час Муждабаев оголошений в міжнародний розшук, слідством підготовлені матеріали для його заочного арешту", - йдеться у повідомленні.

Муждабаєва назвав повідомлення Слідкому "найкращим подарунком" до Дня кримськотатарського прапора, який відзначають 26 червня.

"Як кримський̆ татарин, громадянин і патріот України хочу подякувати гестапо русского рейху за високу оцінку моєї участі в боротьбі з ним. Боротьба ця триватиме, доки я живий, доки чобіт російського окупанта не піде геть з українського Криму та Донбасу", – написав він у Facebook.