Терористи "ДНР" пропонують жителям ОРДО транспорт до РФ, щоб проголосувати за зміни російської конституції

Терористи "ДНР" запропонували власникам російських паспортів, які живуть на окупованій території Донбасу, проголосувати за поправки до російської Конституції в Ростовській області

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Радіо Свобода.

Зазначається, що власникам російських паспортів, які живуть на окупованій території Донбасу, запропонували проголосувати за поправки до російської Конституції. Довозити охочих проголосувати на дільниці планують спеціальними рейсовими автобусами з окупованих Донецька, Ясинуватої, Горлівки, Новоазовська, Сніжного та Шахтарська з 25 червня до 1 липня.

Повідомляється, що вестимуть людей до виборчих дільниць в Таганрозі, а також в селах Авіло-Успенка, Покровське, Куйбишеве.

Українська влада офіційно поки не прокоментувала такі повідомлення.

Відтак за даними російської влади, паспорти Російської Федерації торік оформили понад 300 тис. осіб із територій, підконтрольних сепаратистам на сході України. У квітні 2020 року президент Росії Володимира Путін звільнив жителів Донбасу на непідконтрольних Києву територіях від сплати мита за російський паспорт.

Україна вважає цих людей своїми громадянами, оскільки більшість з них зберегли українські паспорти і продовжують отримувати українські пенсії та виплати.

Офіційний Київ неодноразово називав видачу російських паспортів своїм громадянам незаконною, не визнаючи такі "документи".

Голосування за зміни до Конституції Росії триватиме від сьогодні і до 1 липня. Крім обнулення термінів Володимира Путіна, росіянам пропонують схвалити закріплення статусу російської мови як "мови державотворчого народу", додати згадку Бога і можливість створення федеральних територій, заборонити "применшувати подвиг захисників Вітчизни" – загалом 206 поправок і уточнень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb