Суд призначив Омеляну запобіжний захід - особисте зобов’язання

25 червня Вищий антикорупційний суд обрав ексміністру інфраструктури Володимиру Омеляну запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з зали суду.

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури і призначив особисте зобов'язання з обов'язком прибувати на першу вимогу до слідчого, прокурора і в суд, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт.

Читайте також: Видно, що справа робилась нашвидкуруч, - Омелян про підозру від НАБУ

Запобіжний захід діятиме до 19 серпня. У разі недотримання запобіжного заходу його можуть посилити. Постанова суду оскарженню не підлягає.

"Матеріали кримінального провадження, дії Омеляна, дають обґрунтовані підстави підозрювати його в причетності до інкримінованого йому правопорушення", - заявила сторона обвинувачення під час засідання.

Адвокати Омеляна наполягали, що ексміністр і так знаходиться під особистим зобов'язанням, тому немає сенсу накладати його повторно.

"У нас не часів царської Росії, у нас немає посилання в села, я вважаю, що не зробив ніякого правопорушення", - заявив сам Омелян перед тим, як суддя відправлявся в дорадчу кімнату.

Він також повідомив, що справу проти нього "зроблено на коліні" і має політичний контекст. Екс-міністр інфраструктури допустив, що незабаром проти нього можуть відкрити аналогічну справу через зниження зборів в аеропортах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb