Начальнику Генштабу часів Януковича Замані повідомили про підозру в держзраді

26 червня Володимиру Замані змінили суть підозри про держзраду через зниження обороноздатності України

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Прокурори ОГПУ повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил України – співучаснику експрезидента України Януковича В.Ф. та колишніх міністрів оборони України Саламатіна Д.А. та Лебедєва П.В.", - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що колишній начальник Генштабу ЗСУ за співучасті з експрезидентом та двома колишніми міністрами оборони України у період з 2012 по 2014 роки підривав суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України, її обороноздатність, надавав Російській Федерації та її представникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

"Підозрюваний, будучи начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України, спільно із згаданими співучасниками здійснював цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил України, під час якого необґрунтовано скорочувалася їх чисельність, розформовувались (переформовувались) окремі військові з’єднання, військові частини та підрозділи, навмисно змінювалися місця їх дислокації для унеможливлення здійснення своєчасного реагування на загрози воєнного характеру", - зазначається в заяві ДБР.

Вчинення таких дій на території Автономної республіки Крим в подальшому призвело до анексії півострову Російською Федерацією.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Відео - ДБР:

Нагадаємо, 24 червня слідчі ДБР повідомили про підозру в держзраді колишньому президенту України Віктору Януковичу і двом колишнім міністрам оборони Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb