НБУ проведе перший своп-аукціон процентної ставки на 2 млрд грн

НБУ проведе перший своп-аукціон процентної ставки 2 липня. Він дозволить банкам зафіксувати ставку за кредитами на одному рівні на довгий період та "застрахувати" від змін вартості ресурсів

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Згідно з повідомленням, НБУ проведе серед банків перший аукціон своп процентної ставки 2 липня 2020 року.

"це новий інструмент, який Національний банк запроваджує вперше. Він дає можливість банкам хеджувати, тобто зменшувати, їхні процентні ризики, і це додасть їм стимулів для пожвавлення інвестицій та довгострокового кредитування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заявку на участь в аукціоні можна подати до 12:00 2 липня через функціонал FX Trading торговельної системи Refinitiv чи функціонал IB Chat системи Bloomberg. Результати аукціону стануть відомі того ж дня о 17:00.

Мінімальна сума заявки банку – 10 млн грн. Загальний обсяг аукціону – 2 млрд грн. Один банк може подати не більше 5 заявок.

У прес-службі додали, що  своп процентної ставки дозволить банкам зафіксувати ставку за кредитами на довгий період на одному рівні і «застрахувати» їх від змін вартості ресурсів. Це, зі свого боку, сприятиме розгортанню довгострокового кредитування у гривні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb