Coca-Cola пішла з Facebook

Компанія Coca-Cola на 30 днів припинила розміщення реклами в усіх соціальних мережах

Про це йдеться в заяві головного виконавчого директора Джеймса Квінсі, передає Еспресо.TV з посиланням на BBC News.

Тимчасова заборона на розміщення реклами пояснили бойкотом, який багато компаній оголосили Facebook через відсутність регулювання контенту з ненависницького висловлюваннями, расизмом і насильством.

"У світі немає місця расизму, і немає місця расизму в соціальних мережах. Coca-Cola Company призупинить розміщення платної реклами на всіх платформах соціальних мереж у всьому світі принаймні на 30 днів. Ми також очікуємо більшої підзвітності і прозорості від наших партнерів серед соціальних мереж", - сказав Квінсі.

Окрім того, компанія North Face повідомила, що не розміщуватиме в Facebook рекламу через "публікації з ненавистю, насильством і расизмом" у даній соцмережі. Пізніше один з найбільших американських телекомунікаційних операторів Verizon Communications Inc приєднався до бойкоту, відмовившись від реклами в Facebook і Instagram. Аналогічну заяву щодо розміщення реклами в Facebook, Twitter і Instagram зробила компанія Unilever.

У відповідь очільник американської компанії Facebook Марк Цукерберг повідомив, що компанія заборонить ненависницькі висловлювання в рекламі, розміщеній в соцмережі найближчим часом, а також буде маркувати публікації, які можуть заслуговувати на увагу і бути цінними для громадських інтересів, але порушують політику компанії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb