В Індії вже 0,5 млн інфікованих коронавірусом

Станом на суботу, 27 червня 2020 року, в Індії, за офіційними даними, оприлюдненими урядом, зареєстровано вже понад 500 тисяч підтверджених випадків захворювання коронавірусом

За останню добу в країні було підтверджено 18,5 тисяч нових випадків COVID-19, що є рекордом з початку спалаху епідемії в країні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Експерти попереджають, що у випадку, якщо епідемія в країні найближчими тижня не пройде свого піку, на кінець липня кількість інфікованих в Індії може подолати позначку у один мільйон осіб.

Найскладніша ситуація спостерігається в індійських густонаселених мегаполісах Нью-Делі і Мумбай.

Влада Нью-Делі готується до песимістичного сценарію, згідно з яким до кінця липня у місті буде зафіксовано близько пів мільйона інфікованих. Для розміщення хворих планується використовувати залізничні вагони, готелі і бенкетні зали.

Влада деяких індійських штатів розглядає питання запровадження більш жорстких обмежень.

"Ситуація погіршується тим фактом, що, на відміну від співмірного за кількістю населення Китаю, де спалах інфекції переважно був сконцентрований навколо Уханю та кількох інших міст, в Індія коронавірусна інфекція отримала більш рівномірне поширення всією країною", - наголошується у повідомленні.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine