Вилікувавшись в Україні від коронавірусу, Хорошковський полетів до Лондону, - журналіст

Голова СБУ за часів Януковича, політик та підприємець Валерій Хорошковський (газова група Фірташа-Льовочкіна) прилетів до України з Монако, після того як там запровадили жорсткий карантин. Вдома бізнесмен перехворів коронавірусом. А згодом вирушив до Лондону, звідки повернувся в Україну незадовго до пом'якшення карантину

Про це на своїй сторінці розповів журналіст-розслідувач Михайло Ткач, передає Еспресо.TV.

"Коли в Монако запровадили комендантську годину через пандемію коронавірусу, а в Ніцці виходити на вулицю можна було лише годину на добу, Хорошковський прилетів до України. В Україні і правил таких жорстких нема, і президент Зеленський - давній товариш, і вільну палату легше знайти, бо навколо щільність Хорошковських на квадратний метр трохи менша. Вже за декілька днів у Хорошковського діагностували коронавірус.

Лікувався Хорошковський в Олександрівській лікарні. Лише через 27 днів вилікувався і... як відповідальний громадянин України і резидент Монако знову повернувся в Монако. Президент Зеленський просив же сидіти вдома. А "вдома" у нього - в Монако. Яхта, якою користується Валерій Іванович, кажуть, трохи поплавала уздовж блакитного узбережжя, і літак за $50 млн з іменним гербом Валерія Івановича, кажуть, повіз його в Лондон", - пише 27 червня Ткач у себе на Facebook.

За його словами, відстежити літак Хорошковського стало трохи складніше після того, як його і всю його історію польотів прибрали з публічних радарів.

Журналіст зазначає, що саме в цей же час президент Зеленський розповів в інтерв'ю УП, що "пропонував Хорошковському очолити митницю, бо він точно знає і показав президенту, де на митниці "дірки". 

Після Лондона бізнесмен повернувся до України. "Лондон - у "червоній зоні" за захворюванністю. Але головне, щоб звичайні громадяни не порушували карантин. Правильно?" - запитує Ткач.

Він також нагадує, що Зеленський на пресмарафоні в одній відповіді сказав, що ніколи не бреше і жодних посад у Хорошковського не буде.