Патріотам України слід боротися за тих, хто не визначився. Таких є 60%, - Піонтковський

Майбутнє України як держави залежить від здатності 25% політично свідомих й активних громадян протистояти настроям 15% орієнтованих на Росію та 60% виборців без чітких поглядів і переконань

Саме з цих 15% й 60% скаладався електорат Володимира Заленського як кандидата в президенти у другому турі виборів 2019 року. Про це політолог Андрій Піонтковський (Вашингтон, США) попередив в етері щотижневої програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла на Еспресо.TV.

"25%, які голосували за Порошенка в другому турі, це патріотичні сили України. Це люди, які не дивлячись на усю цю компанію демонізації Порошенка та на його недоліки, голосували насамперед за його політику спротиву російській агресії і вибудовування міжнародної підтримки України, з чим він справлявся, на мій погляд, дуже успішно. 15% (за даними ЦВК, 11,67 % або 2 206 216 голосів - ред.), які голосували в першому турі за кандидата Медведчука (Юрія Бойко - ред.), це проросійські сили. І 60% - це більшість тих, хто вагається, яка в українській історії коливається в ту чи іншу сторону", - пояснив експерт.

"З цього і була складена більшість Зеленського - 60% тих, хто вагається, і 15% медведчуківських", - підкреслив Піонтковський.

Він закликав здорові сили "утримати" значну частину згаданих 60% виборців від повного розвороту в бік Росії.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb