Відмова Ради підтримати програму Кабміну ще не привід для відставки Шмигаля, - Стефанчук

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук наразі не вбачає вагомих підстав для відставки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Еспресо.TV.

Таким чином він прокоментував заяву свого колеги по фракції "Слуга народу" Олександра Дануци, який не відкидає, що уряд Шмигаля може піти у відставку так само, як і уряд його попередника Олексія Гончарука.

"Наразі я таких перспектив не бачу. Бо справді бачу, що прем’єр старається і працює. І навіть те, як він відразу, того ж дня виїхав на паводки на Закарпатті і вже навіть там керує штабом, то це абсолютно нормальна реакція", - сказав Стефанчук.

Читайте також10 фактів про прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля

Заступник спікера парламенту також вважає, що той факт, що Верховна Рада не затвердила програму уряду, також не є підставою для відставки.

"Програма на 90% складалася з того, що було обговорено з комітетами. Йшлося, мабуть, скоріше, про імунітет, про питання довіри. Оскільки це парламентсько-президентська республіка, то кожен для себе сам вирішив, як він буде голосувати і що для нього в пріоритеті - чи програма, чи довіра. Я просто скажу, що у нас переважна більшість урядів працювала без затвердженої програми. І нічого, вони працювали", - зазначив він.

Стефанчук також додав, що "з дуже глибокою повагою" ставиться до прем'єр-міністра.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb