Рада Нацбанку відмовилась затвердити кандидатуру Чурія на посаду заступника голови

Рада НБУ відмовилася внести у порядок денний питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови регулятора на повторний термін тривалістю 7 років

Про це повідомляє у Facebook пресслужба НБУ.

При цьому відмову Ради НБУ внести питання на порядок денний у пресслужбі регулятора назвали незаконною. 

"Сьогодні під час чергового засідання Рада НБУ безпідставно, в порушення Закону України "Про Національний банк України" та регламенту Ради НБУ відмовилася внести у порядок денний питання призначення Олега Чурія на посаду заступника Голови Національного банку на повторний термін строком 7 років попри те, що його повноваження спливають вже 10 липня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі заявили, що подання про призначення Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ на другий термін з 11 липня 2020 року було внесено головою НБУ до Ради НБУ 19 червня з дотриманням усіх вимог чинного законодавства як до документів, так і до строків їх внесення.

Дії Ради НБУ в пресслужбі регулятора назвали свідченням політичної вмотивованості і такими, що спричиняють інституційні ризики.

"Рада НБУ без належного обґрунтування причин відмовилася поставити дане питання на порядок денний сьогоднішнього засідання, збільшуючи інституційні ризики для діяльності НБУ. Під час голосування лише 4 з 9️ членів Ради НБУ підтримали розгляд даного питання під час сьогоднішнього засідання. Безпідставна відмова поставити дану кандидатуру на голосування може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ, які не підтримали цю пропозицію", - йдеться у повідомленні.

Наразі голова НБУ планує ініціювати скликання позачергового засідання Ради НБУ на 6 липня 2020 року для розгляду питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb