Коронавірус в Україні: Львівщина знову б’є антирекорди

За останню добу на Львівщині підтвердили 143 нових випадки інфікування коронавірусом. Це найвищий показник в Україні. Загалом станом на ранок 30 червня на Львівщині — 5435 підтверджених випадків коронавірусної інфекції

У лікарнях перебувають 983 особи, 146 людей померли, про це у коментарі журналістці Еспресо.TV повідомила головна епідеміологиня Львівщини, лікарка-інфекціоністка Наталія Тімко.

За її словами, висока активність захворювання на СОVID-19 пов’язана з тим, що Львівщина – це прикордонна зона. Окрім того, люди перестали дотримуватись рекомендованих вимог карантину. "А також тому, що СОVID-19 в принципі активізувався у всьому світі", – зазначила епідеміологиня.

Також, застерігає медик, небезпека зберігається, оскільки дуже малий відсоток людей перехворіли.
"На Львівщині населення становить +-2,5 млн, а захворіло 5,5 тисяч, тож можемо порахувати, що на сьогодні дуже невелика кількість людей перехворіли, і тому є великий ризик ще подальшого ураження. У нас навіть ще немає 22% тих, хто перехворів", – зазначила Наталія Тімко.

Нинішня цифра менша, аніж 27 червня (209 нових випадків), 26 червня (168) і 28 червня (173). Але більша, аніж напередодні – кількість нових випадків станом на ранок 29 червня складала 115. 

Левова частка хворих – це категорія 50+, хоча трапляються випадки захворювання і серед молодших категорій. Найменше хворіють діти. Серед нових випадків є 53-річний важкий пацієнт, який лежить на стаціонарному лікуванні.

Заступник головного лікаря Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, своєю чергою, зазначив, що на ранок в лікарні 189 хворих, з них: 129 - з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких - 19 – медичні працівники; 60 – з підозрою на Covid-19, з них – троє медиків.

Стан хворих у відділеннях переважно важкий.

У відділенні інтенсивної терапії – дев’ятеро хворих. На ШВЛ перебуває троє пацієнтів. Вони у дуже тяжкому стані, з ускладненнями основного захворювання та супутніми хворобами. 

Додамо, що за вчорашню добу лабораторні центри провели 1098 ПЛР-тестів, з яких з нових проб – 482. Відтак, загальна кількість позитивних результатів складає 143, при цьому з нових проб позитивних – 75. Серед них 32 мешканці Львова.

Нагадаємо, з 10 червня в регіоні – стрімке зростання кількості хворих на COVID-19. Найбільшу кількість нових випадків хворих зафіксували 23 червня – 240. Львівщина перегнала Чернівецьку області та Київ за кількістю хворих, і досі займає першу позицію за поширеністю коронавірусу. Через це Львівщина залишається в числі тих регіонів, де не послаблюють карантин: показник динаміки зростання випадків інфікування СOVID-19 cтановить більш як 10%. Про послаблення карантинних заходів йтиметься на наступному засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.