Негода у Польщі: у Варшаві підтопило метро, вокзали, урядові будівлі і дім прем’єра

У зв’язку з інтенсивними грозовими опадами, що мали місце у понеділок ввечері у Варшаві, затоплено багато вулиць, будинків, вокзалів, станцій метро, міністерств тощо

За інформацією мерії Варшави, у результаті сильного дощу у місті випало понад 40 л. води на 1 кв метр.

Підтопленими виявились приміщення міністерства сім'ї, праці та соціальної політики, міністерства внутрішніх справ і адміністрації, а також міністерства навколишнього середовища.

“У результаті інтенсивних опадів дощу у Варшаві випало понад 40 л. на 1 кв метр. Востаннє такого масштабу опади спостерігалися два роки тому”, - повідомила заступниця мера Варшави після засідання кризового штабу.

За її словами, завдяки швидкій реакції усіх служб ситуацію вдалося опанувати.

Як зазначається рятувальники у Варшаві отримали у місті 741 повідомлення про допомогу щодо ліквідації наслідків затоплень. Йшлося, наприклад, про затоплення дитячого шпиталю, станції метро “Ратуша Арсенал”, дитячих садків.

Як інформують польські метеорологи, упродовж 10-ти хвилин у деяких районах міста випало 22 мм. опадів. Відтак, затопленими були багато важливих комунікаційних вузлів польської столиці, частина центрального вокзалу, три міністерства, слідчий ізолятор та багато інших місць.

Читайте також: В Румунії - найсильніші повені за 60 років: затоплено 160 сіл, 3 загиблих

Від складних погодних умов постраждав і будинок прем’єра Польщі Матеуша Моравецького.

"Через Польщу знову проходять зливи. Сьогодні, як і багато жителів Варшави, я провів вдома (насправді в підвалі) вечір, усуваючи наслідки зливи, яка пройшов над помешканням, в якому я живу", - розповів Моравецький.

Як зауважують польські метеорологи, такі інтенсивні опади трапляються, але є доволі рідкісним явищем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb