Паводок в Карпатах: на виділені урядом кошти можна відремонтувати лише 17 км доріг, - Княжицький

30 червня народний депутат від фракції "Єропейська Солідарність" Микола Княжицький зауважив про недостатність коштів, виділених урядом на боротьбу з результатами стихійного лиха в Карпатах

Про це народний депутат Микола Княжицький заявив з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Біль Його Слави, Чорний потік – це назви сіл, звідки ми повернулися разом з Петром Олексійовичем Порошенком. Я назву інші села: Дземброня, Зелене, Хорозово, Бережниця – це українські села, відрізані фактично від світу. Це села, де позабирало мости, де людям зсувами і повенями поруйнувало будинки. Це села, де ніхто з представників держави досі не був. Це села, люди яких не знають, як їм жити. А ми тут що розглядаємо в цьому залі? Розглядаємо, як знову підвищити зарплати прокурорам і суддям (а такий проект стоїть у нашому порядку денному)?" - наголосив нардеп.

Читайте також: Порошенко передав постраждалому від повені гірському селу Чорний Потік дизель-генератори й мото-помпи

Політик закликав запросити прем'єр-міністра до Ради та запитати його, як за 480 млн грн, які виділені на Франківщину, де зруйновано 110 км доріг, 90 мостів, пошкоджено берегоукріпленя, можна відбудувати край. Він зауважив, що президент Зеленський говорив далекобійникам, що 1 млн коштує кілометр дороги. За словами Княжицького, 17 км доріг можна відремонтувати за всі кошти, виділені на Івано-Франківщину, а на Львівщину, Чернівеччину пішло набагато менше коштів, а на Тернопільщину – нуль.

"Де уряд? Ми забрали кошти з фонду і відправили їх на Covid. Міжнародний валютний фонд, суспільство взялося за голову, тому що як ці гроші використовуються? На Covid вони використовуються? У нас далі росте захворюваність, Львівщина перша. Ніхто не купує в лабораторії тестів, щоб тестувати хворих, люди ізолювалися і працювала промисловість. Усім плювати, бо треба цим маніпулювати і красти гроші. Красти і брехати, красти і брехати. Потім частину цих грошей кинули нібито на дороги. Давайте ці гроші віддамо на Прикарпаття, на Карпати", - підкреслив Княжицький.

Читайте також: "Не залишимо українців у біді!": "Європейська солідарність" підійме у Раді питання допомоги постраждалим від затоплення селам і містам"

Давайте відновимо дороги і допоможемо людям, які залишилися без житла. Це не складно зробити, тому що те, як  ми перерозподіляємо ці кошти, просто жахливо. Треба було бачити очі цих жінок і дітей, які плакали, підходячи до нас, коли ми їм привезли помпи, насоси, бо від держави не було нічого. Сьогодні там має працювати техніка, сьогодні люди там мають працювати, але нам важливіші, я розумію, політичні переслідування. І коли Європейський Союз вводить санкції через невиконання Мінських угод Росією, ми судимо Порошенка за підписання Мінських угод і за Томос, ми ганяємося за Стерненком, тому що він українець. Не соромно?! Таке враження, що цей зал – це парламент не України, а якоїсь іншої країни. Прем’єра сюди! Уряд сюди! І до звіту. Дякую!" - завершив народний депутат Микола Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb