"Укрзалізниця" з липня переведе частину співробітників на чотириденний робочий тиждень

З 1 липня на чотириденний робочий тиждень перейдуть у першу чергу співробітники апаратів управлінь центрального офісу "Укрзалізниці", регіональних філій та інженерно-технічні працівники

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

"З 1 липня на чотириденний робочий тиждень перейдуть у першу чергу співробітники апаратів управлінь центрального офісу Укрзалізниці, регіональних філій і філій та інженерно-технічні працівники", - йдеться у повідомленні з посиланням на слова в. о. голови правління "Укрзалізниці" Івана Юрика.

За словами Юрика, робітників, які працюють за змінним графіком, зайнятих на роботах капітального характеру, з ремонту, обслуговування й налагодження основного технологічного устаткування,  з безпосереднього перевезення вантажів і пасажирів та їх обслуговування, запровадження скороченого робочого дня не торкнеться.

Крім того, Юрик нагадав, що на сьогодні компанія напрацювала та впроваджує низку антикризових заходів для якнайшвидшого подолання викликів, що постали внаслідок пандемії коронавірусу.

"Нам уже вдалося досягти стабілізації ситуації завдяки низці заходів економії на непріоритетних видатках, раціоналізації обсягу ремонтів та обслуговування, активній боротьбі з корупцією, отриманні додаткових доходів від продажу непридатного до використання майна. Зараз ми маємо зосередитися на перевізній роботі та наших клієнтах. Важливо, щоб усі процеси працювали чітко та на відповідну потужність до запиту реального сектору економіки. Умови праці залізничників, які відповідають за безперервність руху поїздів, будуть збережен", — цитує прес-служба слова голови правління.

У прес-службі також зазначили, що на період дії карантину розмір зарплати членів правління "Укрзалізниці" приведено до розміру, що не перевищує 10 мінімальних зарплат. Крім того, заробітні плати всіх топменеджерів центрального апарату в добровільному порядку знижені до 25%. Таким чином керівництво Товариства солідаризується зі всім колективом залізничників.

Перелічені та низка інших заходів, за словами Івана Юрика, спрямовані на стабілізацію фінансового стану компанії, що в свою чергу сприятиме відновленню ефективної роботи й активному відновленню Укрзалізниці в післякризовий період.

Керівник компанії наголосив, що скорочення робочого тижня для окремих працівників — це вимушений крок, про який було заздалегідь повідомлено працівникам наприкінці квітня цього року, за два місяці до запровадження, та вже наприкінці серпня цього року компанія повернеться до перегляду строку дії цього рішення.

Юрик наголосив, що все залежатиме від відновлення економіки України та обсягів вантажних залізничних перевезень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb