Росія апелює до інших держав щодо приналежності українських територій, - Безсмертний

За словами Романа Безсмертного, криза фаховості чинної влади спричинила активізацію на кордонах нашої держави країн-сусідів, які виставляють претензії щодо територій України

Про це дипломат та політичний оглядач Роман Безсмертний розповів у онлайн трансляції програми "Вердикт" із Сергієм Руденком на Facebook, передає Еспресо.TV.

"Є ще небезпечніша річ. Це те, що Україна об'єктивізується. Попередні роки ми раділи тому, що Україна суб'єктивізувала. Вона виходила на зовнішні майданчики. Вона займала позицію, з нею рахувалися, до неї прислуховувалися. Вона ставала учасником серйозних міжнародних форумів. Сьогодні там Україну не чути", - зазначив Безсмертний.

Він зауважив, що це означає, що вороги України все частіше і частіше будуть застосовувати принцип доктрини апельсинової дольки (розшматування країни на частини іншими державами, - Ред.)

"І власне весна і літо цього року по всьому периметру від Росії та до Угорщини, Румунії й Польщі, де з'являються такі політичні сили або такі, як у Кремлі, або фрагментарно, як в Угорщині, які виставляють постійно претензії Україні. І Україна мусить складати постійно екзамен. Також можу констатувати, абсолютно невдалі відповіді, як те, що було пов'язано з національним районом Берегівським, це просто криза фаховості", - наголосив ексдипломат.

Читайте також: Приєднання Виноградівського району до Берегівського на Закарпатті - це не спроба створити нацрайон для угорців, - Кулеба

"Коли складеш ці всі речі: криза фаховості, криза менеджменту, руйнування державних інституцій, розумієш до чого ми йдемо. І в цих ключових умовах наш противник і ворог заявляє претензії на території, які відійшли за часів радянської влади до України. Зверніть увагу, він же апелює до інших держав", - підкреслив Роман Безсмертний.

Онлайн трансляція програми "Вердикт" із Сергієм Руденком на Facebook:

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb