Терористи "ДНР" схопили українця Сінченка, який уже двічі перебував у їхньому полоні та спромігся втекти

На окупованій росіянами частині Донецької області бойовики знову схопили 29-річного Григорія Сінченка - бранця, якому вдалося втекти з донецького ІТТ

Про це виданню "Радіо Свобода"  повідомила матір полоненого Тетяна Гулевська.

"Григорія схопили у понеділок, 29 червня. Таку інформацію надав наш адвокат, який перебуває в Донецьку. За його даними, мого сина зараз утримують на території місцевого ІТТ, але точної інформації про його місцезнаходження немає", – відзначила жінка.

Вона зазначила, що тиждень тому окупаційна адміністрація також затримала 26-річну сестру Григорія Сінченка Ольгу. Дівчину, за словами матері, допитували, адже думали, що вона щось знає про брата. Проте на зв'язок він виходив лише з мамою.

"Ми переживали, що Григорія могли навіть убити. Але насправді він дивом утік. Декілька разів телефонував мені – просив допомогти з поверненням на мирну частину країни. У вівторок, 30 червня, йому мали б передати речі, необхідні для повернення, проте напередодні сина знову схопили. Ми боїмося, що йому загрожує фізична розправа та чергові тортури", - повідомила мати.

Довідка: 25-річного Григорія Сінченка було заарештовано окупантами в Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підривах вишки мобільного оператора Фенікс. У грудні 2017 року Сінченко разом з 74 бранцями, яких тоді обміняли, повернувся в Україну. Згодом чоловік самостійно повернувся на окуповано територію для помсти бойовикам, де його невдовзі затримали.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb