У разі необхідності Україна зможе отримати шосту програму макрофінансової допомоги від ЄС, - Стефанішина

За словами віце-прем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, якщо буде необхідність у шостій програмі макрофінансової допомоги, Україна зможе отримати цей дешевий кредит

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Буду оптимістичною. Враховуючи те, що ми вже отримали п'ять програм макрофінансової допомоги, сподіваюся, що якщо у шостій програмі макрофінансової допомоги буде необхідність, ми теж зможемо переконати наших європейських партнерів взяти цей дешевий кредит у рамках макрофіну для нас", - сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю виданню.

Що стосується умов п'ятого пакету макрофінансової допомоги ЄС, то віце-прем'єр зазначила, що меморандум ще не підписаний, тому вона не може повідомити про його конкретні умови.

"Але точно можу сказати, що в наявній редакції меморандума немає ніяких умов, які б не стосувалися реформ, що проводяться зараз. У тому числі, ви також могли чути заяву Віри Юрової (віце-президента Єврокомісії з питань цінностей і транспарентності - ред.) про умови, які стосуються верховенства права і судової реформи", - цитує видання слова Стефанішиної.

Вона також підкреслила, що Україна бере на себе відповідальність по тих реформах, по яких вже працює, а программа макрофінансової допомоги стимулює бути більш опереативними, тому що отримання траншів обумовлене певними часовими рамками.