ЄС оприлюднив список країн, для яких з 1 липня відкриють кордони

Європейський союз прийняв список країн для відкриття кордонів з 1 липня, проте Україна в нього не увійшла

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

З 1 липня ЄС відкриває свої кордони для наступних країн: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Китай (але за умови, що КНР також відкриє свої кордони).

Обмеження скасовуються не для громадян зазначених держав, а за місцем проживання, відтак українці, які живуть у цих державах, зможуть потрапити до Євросоюзу з метою несуттєвих поїздок. 

Список держав збігається з тим, який раніше публікували ЗМІ.

Критерії визначення третіх країн, жителям яких в’їзд до ЄС буде дозволено, включають, зокрема, епідеміологічну ситуацію і заходи стримування коронавірусу такі як соціальне дистанціювання, а також економічні та соціальні аспекти. 

Стосовно епідеміологічної ситуації, у третіх країнах, для яких обмеження на в’їзд скасовуються, кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 000 жителів має бути близькою до середнього показника по ЄС або нижчою. Тренд нових випадків захворювання повинен бути стабільний або зменшуватися у цей період у порівнянні  з попередніми 14 днями.

Цей список держав буде переглядатися і, в залежності від обставин, оновлюватиметься кожні два тижні.

Обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково зняті або знову введені для конкретної третьої країни, яка вже внесена до списку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb