73% львів’ян вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку

Абсолютна більшість мешканців міста Львова (73%) вважає, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку

Про це свідчать дані соціологічного опитування, яке провів Центр соціальних та маркетингових досліджень “Социс” на замовлення телеканалу “Еспресо” у місті Львові в кінці червня.

Натомість кількість львів’ян, яка вважає, що події в Україні розгортаються у правильному напрямку, становить лише 12,9%. Відмовились відповісти на це запитання 14,2% опитаних.

Також більшість мешканців Львова оцінюють загальну ситуацію в країні як напружену – 66,8%. Стабільною нинішню ситуацію називають всього 6,6% опитаних львів’ян, а 23,6% – взагалі вважають, що загальна ситуація в Україні вибухонебезпечна. 3% львів’ян не відповіли на це запитання.

До трійки найбільш важливих проблем мешканці Львова віднесли війну на Сході України, корупцію у центральній владі та низький рівень життя.

Низька якість медичних послуг йде відразу за ними. Подолання епідемії коронавірусу опинилося на 7 місці. Останні позиції зайняли погані умови для розвитку малого та середнього бізнесу та відсутність роботи, високий рівень безробіття.

Довідково: 

Дослідження тривало з 17 по 23 червня 2020 року. Всього було опитано 2 000 респондентів. Дослідження було проведено в усіх адміністративно-територіальних районах міста та населених пунктах, які входять до Львівської міської ради. Результати репрезентують доросле населення Львова за такими показниками, як вік (старші 18 років), стать, а також поділ міста на райони.

Статистична похибка дослідження: +/– 2,4% (з імовірністю 0,95)

Метод дослідження: телефонне опитування САТІ (computer assisted telephone interviews) з використанням планшетів.