Денісова заявила про спалах коронавірусу в колонії РФ, де тримають українського політв'язня Кіяшка

У російській колонії № 11 в Нижньогородській області, де незаконно утримується український політв’язень Ігор Кіяшко, запровадили карантин, адже у багатьох вʼязнів підтвердили інфікування коронавірусом

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"У російській виправній колонії №11, де незаконно утримується український політв'язень Ігор Кіяшко, спалах коронавірусної інфекції", - написала Денісова.

За її словами, через брак ліжкомісць у медичній частині колонії, інфікованих розміщують у їдальні та клубі для проведення дозвілля, чим наражають на небезпеку зараження інших вʼязнів.

Денісова також наголосила, що у деяких установах Федеральної служби виконання покарань Росії українські громадяни також потерпають від стрімкого поширення коронавірусу. Зокрема, спалах COVID-19 спричинив запровадження карантину у "ФКУ ИК-1 УФСИН России по Брянской области» та "ФКУ СИЗО 5 УФСИН России по Ростовской области".

Крім того, через відсутність засобів індивідуального захисту та неналежне медико-санітарне забезпечення деякі політв’язні вже перехворіли на цю хворобу.

"Вимагаю від уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової та директора Федеральної служби виконання покарань Росії Олександра Калашникова терміново забезпечити дотримання прав громадян України", - наголосила Денісова.

Омбудсмен також закликала представників міжнародних правозахисних організацій застосовувати всі можливі механізми впливу на Росію для захисту та якнайшвидшого звільнення з полону Кремля всіх українців.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.