Коронавірус: на Львівщині провели рекордну кількість ПЛР-досліджень за добу

Протягом минулої доби на Львівщині виявлено 143 нові випадки інфікування коронавірусом, а загальна кількість хворих у регіоні сягнула 5578 осіб. Обидва показники надалі є найвищими в Україні

Водночас за вчорашню добу лабораторні центри у Львові провели найбільшу кількість ПЛР-досліджень від початку проведення тестувань – 1637, повідомляє кореспондентка Еспресо.TV зі Львова. 

"За минулу добу ми отримали від приватних лабораторій 900 аналізів, а загалом за добу з усіх лабораторій маємо 1637 аналізів, з них 143 позитивних. Із нових проб – 1382 аналізи, з них 92 позитивних, 32 – по місту Львову. Ми маємо реальну картину того, що відбувається на нашій території, тому можемо приймати правильні управлінські рішення і локалізовувати вогнища спалахів інфекції", – зазначив Володимир Зуб, керівник управління охорони здоров’я ЛМР.   

Нинішня цифра – 143 хворих – така ж, як учора, але менша, ніж фіксували в області впродовж 26-28 червня. Серед хворих переважають мешканці Львова – 2980 осіб, Пустомитівського (559 осіб), Яворівського (420) та Жовківського районів (328), – повідомили у ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України". 

За словами пана Зуба, у Львові впродовж останнього тижня спостерігають динаміку зниження виявлених позитивних ПЛР-аналізів. Попри більшу кількість досліджень, є падіння показників – від 25 червня, коли було 82 позитивних у місті Львові, а відтак було 53, 69, 46, і два дні поспіль – 32 позитивні аналізи.

У лікарнях області нині перебувають 942 хворих, із них 66 людей – у відділеннях реанімації, 16 – на ШВЛ. За попередню добу шпиталізували з підозрою на коронавірус 76 осіб, а ще 161 людину скерували на самоізоляцію. 

Уперше від 22 червня на Львівщині протягом доби не зафіксували смертей унаслідок COVID-19. Утім, як повідомив заступник директора з медичної частини, лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник, на ШВЛ у цьому закладі перебуває троє пацієнтів у дуже тяжкому стані, з ускладненнями основного захворювання та супутніми хворобами. За його словами, стан хворих у відділеннях лікарні переважно тяжкий. Зокрема, у відділенні інтенсивної терапії перебуває семеро хворих.

Загалом у Львівській обласній інфекційній лікарні нині лікують 111 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких 19 – це медичні працівники. Ще 60 осіб госпіталізовано з підозрою на Covid-19 (з них двоє – медики). Більшість хворих – це люди віком 50 років і старші, майже чверть пацієнтів – віком 18-50 років.