Підвищення тарифів на лікування: НСЗУ змінила фінансування медзакладів вторинної і третинної ланок

Зокрема, з 1 липня підвищуються тарифи на надання послуг з екстреної медичної допомоги, на лікування гострого інфаркту та інсульту

Про це повідомила прес-служба Національної служби здоров'я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, з 1 липня у фінансуванні медзакладів, що надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу запроваджується ряд змін.

Зокрема, з 1 липня підвищуються тарифи на надання послуг з екстреної медичної допомоги, на лікування гострого інфаркту та інсульту.

"НСЗУ вже наступного тижня, після того, як медзаклади прозвітують за другий квартал, готова розпочати процес укладання додаткових угод з ними на надання цих послуг за новими тарифами. Нові тарифи діятимуть на послуги, які надаватимуться з липня", - зазначили у прес-службі.

Крім того, через продовження карантину, продовжено до 1 жовтня виплати медзакладам за пакетами "Хірургічні операції у стаціонарних умовах" та "Стаціонарна допомога без проведення хірургічних операцій". Таким чином, до 1 жовтня медзаклади за цими пакетами послуг отримуватимуть 100% фінансування.

У прес-службі також повідомили, що з 1 липня передбачено укладання договорів НСЗУ про перехідне фінансове забезпечення медзакладів, які, за даними Держказначейства у І кварталі цього року за механізмом медичної субвенції отримали фінансування більше, ніж за Програмою медичних гарантій.

Зазначається, що для укладення таких договорів медзаклади мають подати до НСЗУ плани розвитку своїх закладів, затверджених власниками або госпітальними радами. У прес-службі зазначили, що подання має бути за формою, затвердженою в Міністерстві охороні здоров'я, яка, проте, наразі перебуває у розробці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb