Розраховувати на себе та шукати роботу. Депутати радять не сподіватися на соцвиплати під час кризи

В умовах коронакризи українцям варто розраховувати на себе, а не на соцвиплати, а також обрати активний підхід до пошуку роботи

Такі поради дали депутати Верховної Ради в програмі "Великий ефір Василя Зими" на телеканалі "Еспресо" у відповідь на прохання ведучого дати предметну пораду глядачам.

Не варто розраховувати на соціальні виплати, адже з великою ймовірністю держава недоотримує багато грошей, каже Володимир Цабаль, нардеп від фракції "Голос", секретар бюджетного комітету Ради.

"В мене тільки одна порада: розраховувати на свої сили. Звичайно, треба відстоювати свої права, щоб держава допомагала, але розраховувати на свої сили. Бо те, як була провалена політика по підтримці людей і бізнесу під час перших трьох місяців пандемії, показало, що держава не виконує навіть ті речі, які обіцяла", - сказав Цабаль.

Порада Ніни Южаніної, народної депутатки від "ЄС", представниці фінансового комітету, лежить у тій же площині.

"Я б ще хотіла запропонувати громадянам бути більш активними у пошуку роботи. Я нещодавно бачила велику кількість пропозицій щодо робочих професій. Мені здається, це одне із комунальних підприємств Києва, і воно пропонує заробітну плату від 18 до 24 тис. грн. Це якраз ті спеціальності, у яких є велика потреба і дефіцит", - зазначила Южаніна.

За її словами, ситуація змінюється, і в Україні можна знайти достойну зарплату.