Трускавець офіційно відкрив курортний сезон 2020

Відомий бальнеологічний курорт Трускавець на Львівщині дозволив відновити роботу санаторіїв з 1 липня

Відповідне рішення ухвалила міська комісія з надзвичайних ситуацій під керівництвом міського голови на засіданні 30 червня. 

Сьогодні, 1 липня, санаторії вже прийняли перших відвідувачів, повідомив "Еспресо" Володимир Ключак, головний спеціаліст відділу інформаційної політики та зв'язків з громадськістю Трускавецької міськради. 

"Уже є перші відпочивальники, курортний сезон офіційно розпочали", – сказав він. 

Під час роботи санаторії мають дотримуватись карантинних обмежень, як-от соціальна дистанція, масковий режим, використання антисептиків. 

Разом з тим, до Трускавця зараз майже немає транспорту, тож більшість туристів просто не мають змоги сюди добратися. 

"Головна проблема зараз – це транспортне сполучення. З п'ятниці, 3 липня почне курсувати поїзд Київ – Трускавець, це додасть нам нових туристів. Бо зараз є тільки одна електричка на день зі Львова. Автобусного сполучення не відновлено в повному обсязі, а міжобласне сполучення взагалі кульгає", – пояснив Володимир Ключак. 

Центральний бювет міста наразі перебуває на реконструкції, її планують завершити до кінця липня. Поки що відкрито тимчасову питтєву галерею, де є води Нафтуся, Марія, Софія і Броніслава – чотири основні води Трускавця. Вода тут платна, ціна – 8,8 грн за 1 літр. 

Після завершення реконструкції також буде платною вода й у центральному бюветі. 

Зазначимо, що готелі міста відновили роботу ще у червні. Також у червні в місті знову почали функціонувати літні майданчики кафе та ресторанів. 

26 червня Укрзалізниця відновила залізничне сполучення до Львова.