Уряд схвалив три проєкти угод для отримання 105 млн євро допомоги від ЄС

Кабмін схвалив проєкти трьох угод, які дозволять залучити фінансову допомогу Європейського Союзу на загальну суму 105 млн євро, у тому числі на підтримку українських підприємців

Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, схвалені проекти угод дадуть можливість Україні отримати допомогу на загальну суму 105 млн євро, або, фактично, 3 млрд грн.

"Це додатковий ресурс, що у комплексі з антикризовими заходами дозволить швидше пройти наслідки коронакризи та дати малому та середньому бізнесу розвиватися швидше", -цитує прес-служба слова Шмигаля.

За його словами, мова йде про угоду EU4BUSINESS, реалізація якої дозволить надавати гранти на регіональні проекти з розвитку малого та середнього підприємництва на місцях. За цією угодою Україна має отримати 20 млн євро.

Друга угода - це програма технічного співробітництва-2020, за якою Україна може спрямувати 60 млн євро на посилення інституційної спроможності для здійснення необхідних реформ у напрямку євроінтеграції. Зокрема це стосується імплементації положень Угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Третя угода - це програма підтримки ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. За словами Шмигаля, важливо, що допомога буде спрямована саме малим фермерським господарствам, щоб вони могли краще конкурувати та створювати додану вартість. Сума допомоги Україні за цією угодою становить 25 млн євро.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb