Нагадали про інвестиції: члени Конгресу США написали Зеленському листа із закликом посилити енергобезпеку України

Члени Конгресу США звернулися до президента України Володимира Зеленського з листом, у якому закликали інтенсивно розвивати відновлювальну енергетику, щоб посилити енергетичну безпеку України

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на копію листа, надану Американсько-українською діловою радою (USUBC).

"Пишемо вам, аби висловити нашу рішучу підтримку зусиллям України зі зміцнення її енергетичної безпеки, в тому числі шляхом розвитку відновлюваної енергетики. Ми закликаємо ваш уряд брати участь у переговорах з ключовими учасниками галузі, щоб гарантувати постійні іноземні інвестиції, а також зростання в цьому стратегічному секторі", - йдеться у листі.

При цьому американські конгресмени нагадали про інвестиції в енергетичну галузь України, зокрема понад $2 млрд у сферу відновлюваних джерел енергії, постачання американською компанією GE Wind Energy вітрогенераторів на 275 МВт та надання $600 млн на проєкти відновлюваної енергетики в Україні Європейським банком реконструкції та розвитку, в якому США є провідним акціонером.

Крім того, Міжнародна фінансова корпорація з розвитку пообіцяла надати $400 млн і страхувати політичні ризики для проєкту вітроенергетики в Україні.

"Сподіваємось на співпрацю з Україною для розширення інвестиційних можливостей у ключових галузях енергетики, включаючи вітряну, сонячну, біопаливну, гідро- та геотермальну енергетику", - пишуть американські конгресмени.

Водночас у Конгресі США позитивно оцінили залучення Секретаріату Енергетичного співтовариства до посередництва з українськими суб'єктами для досягнення консенсусу.

"Ми радимо вам продовжувати цей консенсусний підхід у переговорах з інвесторами як вітрової, так і сонячної енергетики, а також суб'єктами промисловості, в той час як ви прагнете реструктурувати законодавство, що стане основою для відповідних інвестицій", - наголошується у листі.

Конгресмени зазначають, що це посилило б авторитет України у залученні подальших прямих іноземних інвестицій в енергетичний сектор і в інші сектори економіки.

Лист підписали співголова Українського кокусу в Конгресі США Марсі Каптур і конгресмен Майк Куіглі.

Джерело фото: www.ukrinform.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb