Не поширюватиметься на роботу журналістів, - Єрмак про ідею законопроєкту щодо покарання за "прослушку"

2 липня голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що напрацювань законопроєкту про відповідальність за "прослушку" наразі немає

Про це Андрій Єрмак розповів в коментарі "НВ".

"Думаю, всі розуміють, що така публікація (розмов, - Ред.) може завдати шкоди національним інтересам України і погіршити відносини нашої країни з іншими державами. Будь-які іноземні партнери України повинні бути впевнені, що нічого з їхніх розмов з українськими лідерами не буде опубліковано", - відзначив Єрмак.

Голова ОПУ уточнив, що поки напрацювань щодо законопроєкту немає, є тільки ідея. Він додав, що перед написанням проєкту закону в оточенні президента Володимира Зеленського мають намір проконсультуватися з експертами.

Читайте також: Єрмак пропонує прийняти закон, що каратиме за публікацію "прослушки" топ-чиновників та політиків

"Мета цієї ініціативи - прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей або геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни", - заявив Єрмак.

Голова Офісу президента додав, що запропонована ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочин вищими посадовими особами України, зокрема корупційних.

Також, за словами Єрмака, законопроєкт не буде поширюватися на роботу журналістів і не становитиме загрози для свободи слова.

Нагадаємо, тема прослуховувань напряму стосується і самого андрія Єрмака. 29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос в суботу, 29 березня, виклав у вільний доступ відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака - Денис Єрмак - обговорює питання призначення на різні державні посади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb