Понад 50 тисяч за добу: у США зафіксовано новий антирекорд за кількістю заражених коронавірусом

Нова хвиля зараження жителів США коронавірусом виявилася більш масштабною, ніж попередня: лише за середу, 1 липня, в країні зафіксовано понад 50 тис. нових випадків, що стало абсолютним рекордом

Про це повідомляє CNN.

"Сполученим Штатам знадобилося трохи більш як два місяці, щоб зафіксувати 50-тисячного пацієнта, зараженого коронавірусом. Зараз стільки ж випадків зафіксовано за один день. За середу в країні зареєстровано 50 203 нових випадки зараження", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: "Ми рухаємося в неправильному напрямку": головний інфекціоніст США попереджає про ризик 100 тисяч заражень на день

Це новий сумний рекорд для США, який перевищив найвищий до цього пік захворювань (45 255 випадків), зафіксований 26 червня.

При цьому найбільша кількість нових випадків фіксується в штатах Аризона, Каліфорнія, Північна Кароліна, Теннессі, Техас, розташованих у південній частині США. Медики пов'язують таку тенденцію з масовими скупченнями людей в курортних місцях, недотриманням правил соціального дистанціонування та відмовою носити маски.

Читайте також: Мільйони людей можуть померти, якщо світ зіткнеться з другою хвилею COVID-19, - ВООЗ

У цьому зв'язку губернатори окремих штатів повторно запроваджують карантинні обмеження. Зокрема, в Каліфорнії знову закриваються ресторани, бари, перукарні та інші приміщення. За попередньою інформацією, обмеження триватимуть щонайменше три тижні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb