"Коронація слова" оголосила переможців 20-ої Ювілейної річниці конкурсу

Цього року міжнародному літературному конкурсу "Коронація слова" виповнюється 20 років

Через зрозумілі пандемічні умови карантину запланована церемонія відзначення переможців відбулася у трохи іншому форматі. Переможців у номінації "Романи" оголосили на онлайн-церемонії, повідомляє Еспресо.TV.

Це зумовлено тим, що видавці хочуть видати книжки переможців до Львівського Форуму видавців у вересні, на якому організатори конкурсу планують нагородити переможців усіх інших номінацій. 

Переможці "Коронації слова" у номінації "Романи":
Спеціальні відзнаки:

 Відзнака "Міжнародне визнання":

Відзнака "Вибір видавців":
Міжнародний літературний конкурс "Коронація слова", історія успіху якого вже 20 років, є найпрестижнішим українським конкурсом, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен.
 
Головна мета конкурсу –  підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу, кіно й театру. І як наслідок - наповнення українського ринку повнокровною конкурентноспроможною літературою, а кіно й театру - якісними фільмами і п'єсами.
 
В оцінках літературознавців (напр. Академіка М.Жулинського, директора Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України): “"Коронація слова" створила "Третю хвилю" в історії української літератури після "Розстріляного Відродження" 1920-1930-их рр., та "Шестидесятників" 1960-их рр.”,"Коронація слова" - "Унікальний мультикультурний проект,  якому немає аналогів у світі" (за словами Пауло Коельо) .