Розвідка США сьогодні представить доповідь про підкуп спецслужбами РФ афганських талібів

Керівники розвідслужб США готуються в четвер надати доповідь про те, як Головне управління Генштабу ЗС Росії (ГРУ) таємно пропонувало талібам винагороду за знищення американських військовослужбовців в Афганістані

Про це проінформують лідерів Конгресу та голів комітетів з розвідки Палати представників і Сенату, повідомляє Голос Америки.

Прес-секретар Білого дому Кейлі Макенані також згадала про людину, яка, за її словами, на початку цього року прийняла рішення не доповідати президенту США Дональду Трампу про інформацію, отриману від спецслужб відносно передбачуваних дій російської розвідки. Прес-секретар Білого дому заявила, що рішення було прийнято співробітницею ЦРУ з більш ніж 30-річним досвідом роботи в розвідці.

"Радник з національної безпеки погодився з цим рішенням. Ця співробітниця - відмінний працівник.... Вони прийняли рішення не інформувати президента про це, це було правильне рішення, але в даний момент... воно все ще не підтверджено", - сказала Макенані.

Раніше The New York Times повідомила, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство американських військових в Афганістані.

За даними журналістів, дані були отримані під час допитів захоплених бойовиків в Афганістані і передані президенту США.

У свою чергу в Білому домі, і сам Трамп спростували цю інформацію.

Крім того, Трамп назвав статтю New York Times "замовною" і розповів, що американська розвідка не доповідала йому про причетність Росії до організації нападів на військових США в Афганістані, оскільки багато розвідників сумнівались у достовірності цієї інформації.

За словами глави Пентагону Марка Еспера, у оборонного відомства наразі немає даних, які підтверджували б інформацію про змову Росії з талібами для вбивства американських військових.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі та сенатор-демократ Боб Менендес висловилися за необхідність введення додаткових санкцій проти Росії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb