Спікер палати представників США закликала запровадити санкції проти Росії за змову з талібами

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі закликала запровадити санкції проти Росії через інформацію про ймовірну причетність Москви до нападів на американських військових в Афганістані

"Ми повинні запровадити санкції проти Росії і зробити це негайно", - заявила Пелосі в інтерв'ю телеканалу MSNBC.

Вона нагадала, що президент США як верховний головнокомандувач повинен захищати військовослужбовців країни. При цьому Пелосі звинуватила Дональда Трампа в нехтуванні своїх обов’язків як глави держави.

За її словами, для нього "ігнорування фактів", що надаються під час щоденних президентських брифінгів, - "справа звички".

Раніше The New York Times повідомила, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство американських військових в Афганістані.

За даними журналістів, дані були отримані під час допитів захоплених бойовиків в Афганістані і передані президенту США.

У свою чергу в Білому домі, і сам Трамп спростували цю інформацію.

Крім того, Трамп назвав статтю New York Times "замовною" і розповів, що американська розвідка не доповідала йому про причетність Росії до організації нападів на військових США в Афганістані, оскільки багато розвідників сумнівались у достовірності цієї інформації.

За словами глави Пентагону Марка Еспера, у оборонного відомства наразі немає даних, які підтверджували б інформацію про змову Росії з талібами для вбивства американських військових.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb