Для подолання наслідків повеней уряд проситиме виділити додаткові 2 млрд грн

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд проситиме Верховну Раду підтримати зміни до закону про державний бюджет у частині внесення додаткових 2 млрд грн для ліквідації наслідків стихії у західних областях

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на годині запитань до уряду у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"Cтосовно ситуації на Івано-Франківщині та тих областях, де відбулось стихійне лихо у минулі тижні. Я вже наголошував сьогодні, попередньо урядом було виділено авансова сума у розмірі 754 млн грн. Ми розуміємо, що її недостатньо. Сьогодні, за попередніми розрахунками, є потреба ще в двох мільярдах гривень для подолання цих наслідків і усунення тих пошкоджень, які спричинила стихія", - сказав Шмигаль, відповідаючи на запитання народного депутата Миколи Княжицького стосовно  ліквідації наслідків повені на Івано-Франківщині.

Він зазначив, що уряд проситиме парламент підтримати зміни до закону про державний бюджет у частині внесення додаткових 2 млрд грн у резервний фонд, для ремонту доріг, мостів та берегоукріплень, а також для відшкодування коштів людям, які втратили своє житло.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb