Макрон призначив нового прем’єр-міністра Франції

Президент Франції Еммануель Макрон призначив Жана Кастекса на посаду прем’єр-міністра після відставки Едуара Філіпа

Про це повідомляє AP.

"Президент призначив Жана Кастекса прем’єр-міністром і доручив йому сформувати уряд" - повідомили в Єлисейському палаці.

Кастекс обіймав посаду мера міста Прад (департамент Східні Піренеї на півдні Франції). У квітні йому також було доручено керувати процесом виходу країни з карантину. Влада позитивно оцінила його успіхи у цій сфері.

Новому прем'єру Франції 55 років, його називають скромними, але професійним держслужбовцем. Кастекс до цього працював у кількох урядах. Його план поступового виходу Франції з карантину вважається загалом успішним.

Очікується, що будуть замінені якщо не всі, то більшість членів уряду Едуара Філіпа, який пішов з посади прем'єра після консультацій з Макроном. До слова, французький президент високо оцінив "видатну роботу" Філіпа за останні три роки його прем'єрства.

Перестановки в уряді Франції відбуваються через кілька днів після великого програшу партії Макрона "Республіка на марші" на місцевих виборах. Його представники програли в найбільших містах - Ліоні, Марселі і Бордо. У Парижі перемогу здобула діюча мер Анн Ідальго.

Нагадаємо, про відставку Едуара Філіпа з посади прем'єра Франції стало відомо сьогодні вранці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb