На Волині посилюють карантин у зонах відпочинку

Відсьогодні на Волині посилюють карантинні заходи у районах масового відпочинку, зокрема біля водойм

Таке рішення напередодні ввечері прийняла регіональна комісія ТЕБ і НС, повідомляє пресслужба Волинської обласної держадміністрації.

"3 липня 2020 року в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У цьому числі й Шацький район, де окрім цього з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні", - йдеться у повідомленні.

Посилити контроль та карантинні заходи на території області вирішили за поданням головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко. За її словами, рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області стабільно високий, регіон посідає четверте місце в Україні щодо поширення коронавірусної інфекції.

"Зокрема, упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення по 2 із 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомендованому не більше 10%). Середній показник захворюваності по області на COVID-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення", - наголосила Янко.

За її словами, найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському (93,8 випадка захворювання на 100 тис.населення), Ківерцівському (77,1) та Ратнівському (73,3 ) районах. За останній тиждень найбільше зростання захворюваності відбувається в Шацькому районі (60,3 на 100 тис. населення) та у Луцьку (47,8).

За рішенням комісії, контролюючі органи проводитимуть на всій території області перевірки закладів, що надають послуги з розміщення (баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо).

Крім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендовано прийняти ряд додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусній інфекції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.