Повені на заході країни: уряд виділив 754 млн грн на ліквідацію наслідків стихії

Уряд постановив виділити з резервного фонду державного бюджету додаткові 754 млн грн для ліквідації наслідків повені на територіях Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей

Відповідна постанова №811 від 2 липня 2020 року опублікована на Урядовому порталі.

Згідно з текстом документу, уряд постановив виділити з резервного фонду державного бюджету 754 млн грн для здійснення першочергових невідкладних заходів з метою ліквідації наслідків повені на територіях Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Зокрема, уряд постановив виділити Закарпатській облдержадміністрації - 30 млн грн; Івано-Франківьскій облдержадміністрації - 480 млн грн; Львівській облдержадміністрації - 10 млн грн; Чернівецькій облдержадміністрації - 30 млн грн.

Крім того, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів буде виділено 122 млн. гривень (для Державного агентства водних ресурсів - 92 млн. гривень та Державного агентства лісових ресурсів - 30 млн. гривень);

Міністерства внутрішніх справ - 82 млн. гривень (для Державної служби з надзвичайних ситуацій - 41 млн. гривень; для  Національної гвардії - 22 млн. гривень; для Національної поліції - 19 млн. гривень).

Також Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій ОДА за рахунок виділених коштів доручено забезпечити виплату матеріальної грошової допомоги сім'ям загиблих у розмірі 200 тис. грн на кожного загиблого члена сім'ї та матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню для забезпечення належних умов проживання в таких розмірах: власникам житлових будинків, які повністю зруйновані, - 300 тис. грн на сім'ю; сім'ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту, - 50 тис. грн на сім'ю; сім'ям, житлові будинки яких пошкоджені, - 20 тис. грн на сім'ю.

Згідно з документом, розпорядники (одержувачі) коштів резервного фонду можуть передбачати в договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг попередню оплату для здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у розмірі до 50% їхньої вартості на термін не більше ніж три місяці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb