Прокуратура встановила розтрату 354 млн грн на будівництві Великої окружної дороги у Києві

Прокуратура встановила, що у квітні 2020 року комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" здійснювала закупівлю послуг без проведення аукціону на загальну суму 354,2 млн грн

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Встановлено, що у квітні 2020 року комунальним підприємством "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" здійснювалася закупівля послуг з виконання додаткових робіт з будівництва відрізку Великої Окружної дороги протяжністю 1,8 км на загальну суму 354, 2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при цьому комунальним підприємством було безпідставно застосовано переговорну процедуру закупівлі, тобто без проведення аукціону, та укладено з товариством договрір на виконання робіт за бюджетні кошти.

"Таким чином, державні закупівлі були проведені без конкурентних засад, а територіальна громада втратила можливість провести роботи за меншу суму коштів", - підкреслили у прес-службі.

Згідно з повідомленням, прокуратура міста звернулася до суду з позовом про визнання незаконним, скасування рішення тендерного комітету та визнання недійсним укладеного договору.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb