Трамп не звертав уваги на негативну інформацію про Путіна і Росію, - Болтон

Колишній радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що на собі відчував гнів Дональда Трампа, коли доповідав йому розвідувальну інформацію про дії Росії

В інтерв'ю телеканалу CNN він розповів, що згоден з повідомленнями інших колишніх чиновників про те, що Трамп не звертав уваги на негативну інформацію, пов’язану з російським президентом Володимиром Путіним.

"Я думаю, що у мене достатньо шрамів в результаті доповідей (Трампу - ред.) даних про РФ, про які він, ймовірно, не хотів чути", - сказав Болтон.

За його словами, "всі розуміють характер діяльності Росії, можливо, за винятком президента". Проте розвідспільнота продовжувала інформувати Трампа, "щоб впоратися з російськими загрозами, але зазвичай президент бурчав і скаржився з цього приводу".

У той же час Болтон відмовився відповідати на питання щодо можливої змови Росії з Талібаном, зазначивши, що "не може розкривати секретну інформацію".

Читайте також: "Вони, бл*, напали на мене. Я з ними, бл*, не матиму справи": Трамп погано відгукувався про Україну, - мемуари Болтона

23 червня в продаж надійшла книга Болтона "Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому".

У своїй книзі Болтон пише, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, назвав Болтона "зрадником", а його заяви -  "брехнею". Сам Трамп охарактеризував мемуари Болтона як "збірку брехні і фейків" та заявив, що Болтон повинен сісти до в'язниці за свої мемуари.

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb