В Ірані на ядерному об'єкті сталася пожежа: відповідальність взяло невідоме угрупування

В Ірані на території ядерного комплексу "Натанз" сталася аварія, в результаті пошкоджено одну з будівель

Про жертв та постраждалих не повідомляється, передає AFP.

"Тегеран у четвер повідомив про аварію на ядерному комплексі "Натанз" у центральному Ірані, заявивши, що жертв та радіоактивного забруднення унаслідок інциденту немає", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на цьому комплексі розміщується одна з головних збагачувальних установок країни.

Офіційний представник Організації з атомної енергії Ірану Бехруз Камальванді повідомив, що на об'єкті, який зазнав аварії, не було персоналу, а також жодних радіоактивних матеріалів.

Читайте також: В Ірані стався вибух у лікарні, щонайменше 13 людей загинули

За його словами, збоїв у роботі ядерного комплексу не зафіксовано, завод зі збагачення урану продовжує функціонувати у плановому режимі.

Пізніше з'явилося уточнення, що під аварією малася на увазі пожежа. Вона сталася на складі комплексу, цей обєкт перебуває у стадії будівництва.

Перська служба BBC повідомила, що отримала лист від групи під назвою Гепарди Батьківщини, яка взяла на себе відповідальність за пожежу на ядерному об'єкті. До групи нібито входять співробітники іранських служб безпеки.

Вони заявили, що ціллю був обраний саме Натанз, оскільки він не схований під землею і, відповідно, іранська влада не зможе приховати ймовірний напад.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb