Закон про освіту для абітурієнтів з ОРДЛО - це лицемірство і спекуляція - Княжицький

Закон про вищу освіту для жителів ОРДЛО, запропонований президентом Володимиром Зеленським та підтриманий його "слугами", є відвертою спекуляцією

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат "Європейської Солідарності" Микола Княжицький.

"Очевидно, ми підтримуємо всіх патріотів, які проживають на тимчасово окупованих територіях, і діти яких хочуть отримати освіту. Але той закон, який проголосували "слуги" і правки до якого нам не дали внести, не забезпечують їх вищою освітою. Тому що в законі вказано право на отримання стипендій і допомоги, але не вказано жодних розрахунків, звідки взяти ці гроші. Жодних змін до бюджету не було запропоновано. Це лицемірство, дешевий піар і спекуляція на мешканцях тимчасово окупованих територій. Але мова йде не лише про мешканців тимчасово окупованих територій. А що робити з тимчасово переміщеними особами?" - зазначив Княжицький.

Закон дозволяє вступ за вступними іспитами в межах установлених квот для вступників, які проживають на тимчасово окупованих територіях та територіях населених пунктів на лінії зіткнення, до усіх закладів вищої освіти.

До цього вступ за квотою передбачався лише для вступників, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія Автономної республіки Крим та міста Севастополя, до уповноважених закладів вищої освіти (раніше це були 100 вишів).