Дуда хоче на рівні конституції Польщі заборонити усиновлення дітей одностатевими парами

Польська конституція повинна чітко вказати, що усиновлення дитини тими, хто перебуває в в одностатевих стосунках, виключається

Про це заявив президент Республіки Польща, кандидат на переобрання Анджей Дуда, передає Еспресо.TV з посиланням на Dziennik.pl.

"Я підпишу відповідний документ у понеділок (6 липня 2020 року - ред.) разом із проектом президентської поправки до конституції", - пообіцяв Дуда.

За його словами, дитина у Польщі підлягає правовому захисту, який вже визначається обов'язковими положеннями конституції, але ці норми, за словами глави польської держави, потребують доопрацювання. Особливо, коли батьки позбавлені батьківських повноважень.

Дуда переконаний, що його ініціатива буде підтримана всіма фракціями Сейми - як владою, так і опозицією, й затвердження відповідних змін до конституції припинить обговорення питання доцільності чи недоцільності усиновлення дітей представниками ЛГБТ-спільноти.

"Якщо це буде прямо написано в конституції, то емоції вщухнуть. Буде зрозуміло, що це неприпустимо і не потрібно буде обговорювати: дозволено чи не дозволено. Конституція Польщі чітко це визначить й назавжди припинить політичні суперечки з цього питання", - сказав він.

Перед цим, нагадаємо, Дуда назвав політичну ЛГБТ-ідеологію "ще більш руйнівною для людини ідеологією", ніж комунізм. Водночас, він додав, що поважає усіх людей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb