Клімкін пояснив, як Трамп сприймає Україну

Ставлення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа до України є з його боку сумішшю різних уявлень та інтересів

Про це міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках Павло Клімкін повідомив в етері щотижневої програми «Міжнародний огляд» з Юрієм Фізером, яка вийшла на Еспресо.TV.

"Я вважаю, що це суміш. Для Трампа це частково політика, можливо, частково бізнес, ну, і значною мірою «Мене це не торкається» ("I don’t care"), - заявив він.

"Це дуже добре, що між Трампом та Америкою немає знаку рівності", - додав Клімкін.

За його словами, Сполучені Штати у ставленні до України "виявилися сильнішими за особисту думку Трампа".

Разом з тим, дипломат зазначив, що саме за президентства Трампа "ми все ж таки отримали і «Джевеліни» і додаткові санкції, зокрема, на російських олігархів і ще багато чого".

"Хотілося б, звичайно, більше, але тим не менше отримали", - сказав колишній очільник українського зовнішньополітичного відомства.

На уточнююче запитання ведучого програми, де саме України має сильніше лобі - у Демократичній чи Республіканській партії, Клімкін відповів:

"У нас є і там, і там насправді дуже потужне лобі, просто його потрібно постійно підтримувати і постійно розвивати. Лобі воно не буває в буквальному сенсі безкоштовним. Його потрібно підживлювати емоціями, підживлювати довірою. Я зараз не бачу ані підживлення емоціями, ані підживлення довірою. Над цим потрібно працювати. Двопартійна підтримка (з боку США – ред.) – це не мантра, це реальна історія, над якою ми маємо всі працювати", - наголосив ексміністр.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb