Після конституційного "обнулення" путінська Росія відмовиться від імітації будь-яких виборів, - опозиціонер Яковенко

Той спосіб ухвалення принципово важливих для РФ рішень, який ми побачили під час фальсифікації результатів референдуму з приводу "обнулення" термінів президентського правління Володимира Путіна, як і сам спосіб організації та проведення цього дійства, показує що далі відбуватиметься в Росії

Про це російський публічний інтелектуал, журналіст та в минулому опозиційний депутат Держдуми Ігор Яковенко заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 4 липня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

"Путін все таки дуже сильно втрачає підтримку. Якщо ми повернемося до цього "обнулення", то за даними опитувань, та головна поправка - поправка про вічне правління Путіна, поправка про "обнулення", так звана "поправка імені Терешкової", яка була схована серед 208 інших поправок - вона користується підтримкою , за даними опитування "Левади", близько 24% населення", - зазначив він.

Офіційно ж, нагадаємо, "за" нібито висловилися 72,92% виборців.

"Що стосується начальства, керівників регіонів, тут теж велика біда. Пандемія й те, як Путін замкнувся в бункері і фактично не реагував на те, що відбувається з країною, переваливши це все на регіональних чиновників, це теж позначилося. І ті 35 губернаторів, які сказали "ні" параду, "не проведемо парад", головнокомандувач каже "проведемо парад", командувач сухопутними військами каже: "24 червня буде парад", а 35 губернаторів сказали: "Ні, ніякого параду ми проводити не будемо", ну, не так грубо, звичайно, вони сказали: "Ми його перенесемо, в інший час і т.д.", це свідчить про те, що вертикаль (президентська - ред.) відвалюється, вона розсипається і тому в цьому проблема", - додав Яковенко.

Згідно з оцінкою опозиціонера, в результаті цього "голосування" у Путіна "відвалилася та частина легітимності, яка пов'язана з довірою населення".

"Усі ж розуміють, що це абсолютно комедійна історія. Навіть ті, хто піддався зґвалтуванню, все одно вони сам факт зґвалтування зафіксували. Тому великої довіри з боку населення, якоїсь легітимності більше немає. У Путіна залишилася легітимність, пов'язана зі страхом, безумовно, перш за все зі страхом чиновників. Друга частина легітимності - це слухняність силовиків. Це дуже важлива історія. І третя частина легітимності - вона зберігається у Трампа, вона зберігається в якійсь мірі у Макрона", - пояснив Яковенко.

"Всередині країни буде загвинчування гайок. Зрозуміло, що жодних виборів більше в Росії не буде. Це вже, по-моєму, зрозуміло абсолютно всім. Нам показали, що являє собою Росія майбутнього, ось ця "чудова Росія майбутнього" без виборів, з дуже різким зростанням рівнем брехні і насильства, і в перспективі - ізоляції", - підсумував Яковенко.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb